Header

Over mij

IMG_3177Mijn naam is Loes Klein.

Ik ben, zoals ik het zelf noem, in 1990 ‘op pad’ gegaan. Voor mij is op pad gaan, naar binnen gaan, contact maken met mijzelf.

Ik heb, na inleidende cursussen, de opleiding tot spiritueel therapeut gedaan bij de Leonardus Hoeve in Belfeld. Hier heb ik heel veel inzichten gekregen in wie ik ben, wat ik wil, en ben ik in contact gekomen met mijn talenten. Ik had ook erg de behoefte niet alleen door middel van meditatie, oefeningen, en visualisatie tot inzichten te komen, maar had sterk het gevoel dat er heel veel informatie in mijn lichaam was opgeslagen. Daardoor besloot ik bij de Akademie voor Massage en Beweging de opleiding in Amsterdam te gaan doen. Tijdens deze periode kreeg ik de gelegenheid een stoelmassagecursus te doen via Esoterra massage Opleidingen, waar ik later nog de verdiepingscursussen heb gedaan.

In deze periode ben ik, naast mijn werk voor JADE advies en administratie, een massagepraktijk begonnen.

 

Van ontspanningsmassage via stoelmassage naar Guasha Therapie. Dat pad heb ik gevolgd en heb gemerkt dat je door de verschillende soorten behandelingen steeds dieper en gerichter contact maakt met het lichaam als therapeut en daarmee de cliënt ook steeds dieper in contact laat maken met zichzelf en zelf daardoor steeds zich bewuster wordt van wat er zich in het lichaam afspeelt en dit zich kan uitbreiden in meer zelfbewustzijn, inzichten en zelf reflectie. Hiermee stimuleer je als therapeut het zelfgenezings- en helingsvermogen niet alleen op fysiek, maar ook op geestelijk/spiritueel niveau. Spiritueel wil voor mij zeggen het onbewuste, bewust te worden.

 

Invloeden van buitenaf kunnen de oorzaak zijn van ziektes, maar zeker ook invloeden van binnen uit en vanuit ervaringen (vaak traumatische ervaringen) en gebeurtenissen in je omgeving kunnen ertoe leiden dat dingen zich vastzetten en daarmee het lichamelijk functioneren (lokaal of algeheel) kunnen blokkeren. Dit begint met het niet verwerken van afvalstoffen in ons lichaam, dat zich op diverse plekken vast zet. Als de afvalstoffen te lang vastzitten in het lichaam, worden het toxines (gifstoffen). Hieruit ontstaan klachten, pijn, ontstekingen, vermoeidheid, algehele malaise, tot ernstige ziektes en kwalen.

 

De Chinese geneeskunst gaat uit van Yin en Yan, 2 tegen polen die elkaar steeds in balans willen brengen. Soms is de disbalans zo groot, dat het lichaam het zelf niet meer kan reguleren.

Verder wordt er in de Chinese geneeskunst uitgegaan vanuit 5 elementen. Hieraan zijn emoties verbonden, die weer corresponderen met de diverse organen. De meridianen zijn weer 2 aan 2 ‘gekoppeld’ waarbij 1 meridiaan (en daarmee orgaan) meer Yin en en de ander meer Yang.

De 5 elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water, die niet alleen gekoppeld zijn aan meridianen en organen, maar ook aan seizoenen en de daarbij behorende emoties.

Dit zijn de uitgangspunten van waaruit ik werk in de praktijk. De fysieke ‘ingang’ d.m.v. massage of guasha het onbewuste dat vast zit in het lichaam bewust te worden. En zo eenieder te helpen het lichaam als lust en niet als last te ervaren en kunnen zeggen dat ze ‘steeds beter in hun vel’ zitten.