Header

Praktijk

Energetische massage; massage waarbij de spanningen en toxines opgeslagen in het lichaam vrij gemaakt worden. En waarin je wordt uitgenodigd contact te maken met je hele lichaam, waardoor overal de energie weer gaat stromen. Tijdens deze massage wordt afgestemd op wat het lichaam nodig heeft. Hierbij maak ik gebruik van  diverse massage technieken (ontspanningsmassage, bindweefselmassage, thaise massage, guasha techniek). Ook maak ik gebruik van de tonen en resonanties van klankschaal en/of gong. 

Santai Guasha therapie; een schraaptechniek die al duizenden jaren in het verre oosten toegepast wordt om de energiestroom te stimuleren en het bloed weer goed door het lichaam te laten stromen. Door de druk van het schrapen op de huid, ontstaat er een soort ‘zuiging’ onder de huid in het bindweefsel. Hierdoor worden blokkades net onder het oppervlak van de huid en in spier- en bindweefsel, aangepakt. Tijdens de behandeling komen spanningen, afvalstoffen en  toxines vrij, waardoor het zelf helend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en zijn werk kan doen.
Guasha kan worden toegepast bij allerlei mogelijke klachten en ziektes:

nek- en schouderklachten
hoofdpijnen en migraine rugklachten
RSI klachten
stress en burn-outklachten
fybromialgie
bij torticollis spasmodica, verkramping van de nekspieren (zogeheten dystonie), kan guasha ingezet worden om de klachten te verminderen
Maar denk ook aan klachten in armen of benen. Deze worden vaak veroorzaakt door blokkades in schouders, onderrug of heupen.

Coaching (in combinatie met massage of guasha); bij een fysieke klacht kunnen we kijken wat er bij het vrijkomen van de spanning ten grondslag ligt aan deze spanning. Tijdens de coaching worden we ons meer bewust van het lichaam en wat deze ons te vertellen heeft. Ons hele leven zit opgeslagen in het lichaam. Spanningen, burn-out en andere klachten zijn veelal psychosomatisch. Door dingen te bespreken krijg je inzichten en wordt je je bewust wat er zich in jezelf afspeelt. Herinneringen, trauma’s en ervaringen zitten niet alleen in het hoofd opgeslagen, maar ook in het lichaam, zelfs tot diep in de cellen. Door bewustwording kan de energie weer gaan stromen en komen de spanningen los en kan men bij onze innerlijke wijsheid komen. Het zelfhelingsproces van het lichaam wordt zo nog sterker geactiveerd. Dit kan o.a. d.m.v. praten, schrijven, mediteren, oefeningen doen.

Behandelingen op afspraak (telefonisch of whatsapp via 06 nummer of per email);
Consulten/behandelingen duren ongeveer een uur.
Een consult/massage bedraagt € 40,00; contant te voldoen
Als je een afspraak hebt gemaakt is het goed om de aandachtspunten (zie pijl hieronder) even te lezen. Deze gelden met name voor de guasha-behandeling, maar zijn ook altijd goed om in acht te nemen voor een massage.

Guasha

Guasha is een schraaptechniek die in vele Oosterse landen wordt gebruikt als huis-, tuin- en keukenmiddel bij gezondheidsklachten. Echter heeft men deze methode in China gekoppeld aan de Chinese geneeskunst en uitgediept. Zo is deze op medische wetenschap gestoeld. Santai Guasha Opleidingen, waar ik de Guasha-techniek heb geleerd, gaat tijdens de opleiding niet alleen in op het juiste gebruik en techniek van de Guasha, maar heeft met name ook aandacht voor de Chinese Geneeskunde, de balans tussen Yin en Yang, de meridianen en de meridiaan-reflex-zones. Door reacties op de huid op de meridiaan banen en de reflexzones kunnen we zien welke organen minder goed functioneren. En door de behandeling wordt ook daar de bloeddoorstroming gestimuleerd.

Aandachtspunten

Voor de behandeling:

  • Geen Guasha behandeling binnen 30 minuten na een maaltijd, maar ook geen lege maag.
  • Geen intensieve sport vooraf.
  • Een Guasha behandeling is niet pijnlijk, maar kan soms gevoelig zijn.
  • Gebruikt u medicatie en/of bent u bij iemand onder behandeling. Geef dit dan aan.

Na de behandeling:

  • Maak 1 tot 2 uur na de behandeling (die ongeveer een uur duurt) geen afspraken. Blijf dicht bij jezelf en dicht bij de ervaring. (Het lichaam heeft rust en tijd nodig om dat wat is vrij gekomen te verwerken)
  • Ga niet zonnen en neem geen zonnebank
  • Douchen; wacht minimaal 1 uur
  • Drink extra water of kruidenthee, zo help je het lichaam en met name de nieren om de vrijgekomen afvalstoffen en toxines uit je lichaam te krijgen.
  • Geen zware lichamelijk inspanning